top of page

Animacija otrok na poroki? JA! JA! in še enkrat JA!

Poročno slavje odraslim predstavlja dan ljubezni, druženja in zabave. Kako se na večurno slavje odzivajo najmlajši, pa je odvisno od najrazličnejših dejavnikov (razpoloženja, karakterja, vremena, starosti, prostorskih zmožnosti ipd.). Na številne od njih ni mogoče vplivati, lahko pa se odločite za animacijo otrok na poroki in odmislite tovrstne skrbi ter se prepustite zabavi.


Varuško Živo smo vprašali:



Zakaj je smiselno najeti animatorja otrok na poroki?

Živa: "Manjši del poročnih svatov nemalokrat predstavljajo otroci. Medtem, ko se odrasli na poroki radi prepustijo zabavi in druženju se mlajši večkrat dolgočasijo, v kolikor se z njimi nekdo ne ukvarja. Ker poročno slavje običajno traja več ur, mnogokrat pa se zgodi tudi, da se otroci med seboj ne poznajo, je animacija na poroki dobra rešitev. Izkušnje kažejo, da prisotnost naših animatork na poroki predstavlja olajšanje za starše, saj se lahko ti lažje prepustijo poročnemu slavju. Starši pogosto povedo, da so lahko zavoljo animatork umirjeno pojedli svoj obrok, plesali ali pa zgolj sproščeno poklepetali s prijatelji. Pomirja jih tudi dejstvo, da otroci v naših kotičkih niso prepuščeni sami sebi, temveč jih skozi celoten čas preko različnih aktivnostih vodijo izkušene vzgojiteljice in pedagoške delavke."



Kako poteka animacija na poroki?

Živa: "Otroke lahko zabavamo pred, med in po obredu – še posebej pa na zabavi. Na poroki postavimo otroški kotiček z različnimi igračami in ustvarjalnimi materiali. Kaj vse ponudimo otrokom je odvisno od ponudbe, za katero se odločite. V osnovi s seboj prinesemo mizice in stole, postavimo mehki kotiček z igračami, pripravljen pa imamo tudi razne družabne igre. V kolikor poroka ali poročno slavje potekata na prostem in nam je vreme naklonjeno poskrbimo za veliko gibalnih aktivnosti (ristanec, poligon, skrivanje, lovljenje), v nasprotnem primeru pa z veliko domišljije omogočimo kvalitetno preživljanje časa v notranjem prostoru. Otroci se običajno radi zadržujejo v otroškem kotičku, saj se med seboj družijo in igrajo. Animacija sledi poteku poroke, se prilagaja obrokom (animatorke otroke med obroki bodisi predajo staršem ali pa jim pomagajo pri deljenju hrane, hranjenju, v kolikor gre za posebno otroško omizje). Poleg igre in prehrane animatorke poskrbimo tudi za higieno otrok (obisk toalete, umivanje rok, preoblačenje, previjanje). Po želji mladoporočencev se skupaj z otroki vključujemo tudi v poročno dogajanje (ples na plesišču, fotografiranje)."



Vemo, da vsi otroci ne želijo stran od svojih staršev. Kako poskrbite, da se vseeno vključijo v animacijo z ostalimi otroki?

Živa: "Starši so vedno dobrodošli v našem kotičku. Nekateri otroci potrebujejo več časa, da sprejmejo nove ljudi in prostor. V tem primeru staršem svetujemo, da se igrajo in ustvarjajo skupaj z otrokom. Mnoge takšne otroke pritegnejo igrače, ki so drugačne od tistih, ki jih imajo doma. Spet drugič k lažji vključitvi pripomore vpliv drugih otrok (ko vidijo, kako se zabavajo), sorojencev ali izdelki, ki jih ostali otroci pogosto s ponosom razkazujejo. Dobrodošlo je tudi, da je kotiček postavljen v bližino dogajanja, da otroci starše vidijo in vedo, da so ti blizu, v kolikor bi jih potrebovali."



Cena animacij je odvisna od števila otrok in posledično števila animatork, lokacije in dodatne ponudbe. Slednjo predstavljajo trenutno zelo aktualne poslikave obrazkov in ustvarjanje z baloni. V kolikor animacija poteka pozno v večer/noč priporočamo mini kino, kjer otrokom predvajamo risanke, medtem ko ti počivajo na napihljivih blazinah. Več o naši ponudbi si lahko prebrete na: https://www.varuska-ziva.si/ponudba/varstvo-na-poroki/




M: 040 202 442 // E: info@varuska-ziva.si

Oglej si v trgovini:

bottom of page