top of page

Galerija najlepših poročnih fotografij

Updated: Jul 14, 2022

Nasvet: Najpomembneje je izbrati resnično profesionalnega fotografa. Le ta lahko naredi dobre fotografije tudi ob slabših pogojih.



Želimo vama predstaviti Dejana Žagarja, reportažnega fotografa, ki je še posebej ekselenten v kreativnih portretih. Postati dober fotograf ni mačji kašelj in najpomembneje je izbrati profesionalnega fotografa za vajin dan, kajti le ta lahko naredi dobre fotografije. Še posebej težko nalogo ima, kadar so pogoji slabši.


Ujet trenutek na fotografiji pove več kot 1000 besed. Da nekdo ujame ta delček sekunde v objektiv, potrebuje ogromno znanja, občutka in tudi profesionalno opremo.



Poročni fotograf Dejan Žagar


Tole smo povprašali poročnega fotografa Dejana Žagarja:



Dejan, lahko na kratko opišeš tvoj stil fotografije in kaj ti je kot poročnemu fotografu najbolj pomembno?


"Moj stil fotografije je reportažni s kreativnimi portreti. V času poroke želim čim manj vplivati na dogaja­nje, a hkrati zabeležiti čim več trenutkov z različnih kotov na najlepši možen način. Med portretnim fotografiranjem iščem nenavadne kote in kompozicije, a hkrati poskušam par animirati, da ni potebe po umetnih pozah. Pri sestavi fotoknjige stremim k izbiri fotografij, ki dajo tisti “vav” efekt, vsakič, ko obrnemo novo stran. Zame je najpomembneje, da se par čisto prepusti mojemu fotografskemu obje­ktivu in toku dogajanja. Tako potem ponavadi vesolje poskrbi, da se zgodijo najboljše stvari."


Poročni fotograf Dejan Žagar
Vrhunsko ujet trenutek v objektiv fotografa Dejana Žagarja


Kako izgleda prvi sestanek s parom?


"Najprej se spoznamo, prelistamo vzorčne fotoknjige, potem gremo čez časovnico poroke. Velikokrat na račun boljše svetlobe obrnemo časovnico poroke na glavo in nazaj. Zato je pomembno, da par posluša nasvete fotografa, ki lažje predvidi, kdaj je najboljši čas za njuno fotografiranje. Svetloba je ena izmed glavnih dejavnikov čudovitih fotografij, ki ga preprosto ne smemo spregledati."



Preverita galerijo fotografij, ki jih je v objektiv ujel Dejan Žagar:





Če so vama fotografije všeč, vaju povabimo še na spletno stran Dejana, kjer si oglejta več informacij:



 

Oglej si v trgovini:

bottom of page