top of page

Kako pripraviti omaro za prihod dojenčka? Pripravili smo seznam oblačil

Updated: Jun 17, 2022


Dan, ko bo tvoj največji zaklad pokukal na svet se bliža. Ti pa še vedno ne veš kaj in koliko oblačil potrebuješ zanj/o.

Kot novopečena mamica in ustanoviteljica Medora.si otroških oblačil sem šele po rojstvu Svita ugotovila, kaj vse sem zares potrebovala in česa ne. In s tem namenom sem ti pripravila seznam, ki bo poskrbel, da boš na svojega dojenčka pripravljena kot še nikoli!


Kako pripraviti omaro za prihod dojenčka



Na kaj moraš biti pozorna, ko izbiraš oblačila za prihod dojenčka?


- Za razliko od nas imajo dojenčki zelo občutljivo kožo. Zato je zelo pomembno, da pazimo kakšna oblačila izbiramo za njih. Tudi sama pri Medora.si materiale izbiram skrbno, z mislijo, da ne bodo škodovali vašim otrokom.


- Izbiraj materiale, ki ne vsebujejo škodljivih snovi, ki sicer pri nas niso prepovedane in jih najdete v večini otroških oblačil. To so formaldehidi, težke kovine, pesticidi, barvila, ki dokazano škodujejo zdravju in povzročajo alergije.


- Kupi funkcionalna oblačila! Zato izberi mehka in udobna oblačila, ki se zlahka oblečejo, odpnejo in slečejo.


Zate sem pripravila seznam oblačil, ki jih za začetek nujno potrebujete.



1. Bodiji


Izberi bodije, ki so raztegljivi, ne pretanki, mehki in iz naravnih materialov.

Naj nimajo nepotrebnih listkov, ki dojenčkovo kožo praskajo in motijo. Pika na i pa je tudi personalizacija z imenom otroka. Tako bo otroški bodi ostal čudovit spomin na male nogice.

10 bodijev bo za začetek dovolj.


Meni, kot mamici, so najboljši bodiji tile:






2. Pajkice ali lahke hlače


Pri izbiri hlač ti svetujem, da najprej gledaš kakšno elastiko imajo hlače. Namreč največji problem pri večini hlač je, da padajo dol. Zato ti priporočam, da kupiš kvalitetne pajkice/hlače. Za začetek jih bo dovolj vsaj 5.






3. Pajac pižamica

Nočna mora! Dojenček je utrujen od celega dneva, joka, ti hitiš in si želiš, da ga lahko čimprej nahraniš in pocrkljaš.


Zato sem pižamico ustvarila z namenom, da svojega dojenčka kar najlažje oblečeš in to pižamico še vedno lahko nosi za čez dan.

Pižamica ima kvalitetno zadrgo, z žepkom na vrhu, da ne praska, ko sladko spi.

Zaradi organskega bombaža pa je izredno mehka in idealna za dober spanec. Svetujem, da za začetek kupite vsaj 3.






4. Jopica


Kot mamica, mamici, ti priporočam, da ne kupuješ puloverjev, ampak jopico s kapuco. Sama sem se zelo namučila s puloverji in to ravno v porodnišnici, ker nisem imela pojma, da je to sploh pomembno. Meni najbolj kvalitetna in dolgo nosljiva jopica je iz tukaj.

Priporočam ti vsaj 3 jopce, ker jo boš zaradi daljšega kroja imela še dolgo in jo otrok ne bo takoj prerasel.



5. Kapica


Za začetek ne vzemite beanie kapice, ampak kapico, ki se lahko zaveže. Kapica mora biti kvalitetna in mora dobro pokriti majhna ušeska. Take jaz žal pred Svitom nisem dobila. Zdaj pa jo končno najdeš s klikom tukaj in je preverjeno, da ne leze iz glave!



6. Kopalna brisača


Sama ti priporočam tole brisačko:






je dovolj velika, da vam bo služila več kot eno leto. Je zelo vpojna, ker je izdelana iz dveh različnih tkanin: frotirja in muslina. Oba imata odlično vpojnost in, ko boste enkrat dojenčka ovili v to brisačko, ga ne boste potrebovali še dodatno brisati. Priporočam vam vsaj dve. Za piko na i, jo lahko tudi personalizirate.



7. Odeja


Odejica je zares nujna že ko svojega dojenčka odpeljete iz porodnišnice. Pomembno je, da je dovolj velika, zračna in otroka ne pregreva. Uporabljali jo boste v vozičku, v posteljici ali v avtu. Meni najljubša je:






ker ima vse našteto. Je iz muslin tkanine, kar pomeni, da zdrži nešteto pranj in je z vsakim pranjem mehkejša! Uporabljali jo boste lahko več kot eno leto. Najlepše pri tem pa je, da jo lahko personalizirate in potem ostane večen spomin. Priporočam nakup vsaj dveh odejic, da lahko eno operete in uporabljate drugo.



8. Tetra pleničke


Meni so vsi govorili, da jih potrebujem res veliko. Zato sem jih kupila za začetek vsaj 20. Na začetku vam pridejo zelo prav. Pri podiranju kupčka, pri brisanju otroka, pri povijanju otroka ... Skratka pri tetra pleničkah lahko pretiravate. Glejte le, da so izdelane iz 100% bombaža, ker le tako bodo večne in zelo vpojne! In jih boste lahko uporabili še za drugega otroka, potem pa podarili naprej ali pa uporabili za kuhinjska opravila.


Pri nas jih sicer najdeš v kompletku s slinčkom.



9. Slinčki


Slinčki so nujna oprema na začetku in tudi potem, ko začnete z uvajanjem hrane. Za začetek jih imejte vsaj 8. Zakaj? Dojenčki ogromno polivajo in spraviti ven te madeže je res nadležno! Zato glejte, da so slinčki dovolj veliki in ne pretanki. Sama sem vedno kupila pretanke in nevpojne. Ravno zaradi tega razloga sem tudi sama ustvarila slinčke, ki so izdelani iz dveh različnih tkanin. Iz frotirja in muslina. Oba imata odlično vpojnost in skrb, da bo otrok umazal oblačila je odveč! Naše slinčke najdete s klikom tukaj.



Zdaj si pripravljena na prihod dojenčka! Skrb, da boš imela premalo ali preveč je odveč.

Želim ti veselo nakupovanje. Priprave na dojenčka so nekaj najlepšega in čarobnega. :)


Nina


 

Blog zapis je pripravila Nina iz Medora.si spletne trgovinice, kjer najdete najlepša personalizirana oblačila za dojenčka.





Oglej si v trgovini:

bottom of page