top of page

Poroka pod šotorom - kot idealna rešitev za poroko kot iz sanj

Si želita poroko na prostem?

Trend porok gre še naprej v smer »naravnega«, zato je poroka na prostem lahko sanjska izbira za vaju. Le tako lahko izbereta vama ljubo lokacijo, ne glede na število gostov, nepredvidljive vremenske razmere ter detajle, ki sledijo konceptu vajine poroke.


Poroka pod šotorom - Petre šotori
Poroka pod šotorom - Petre šotori

Poroka pod šotorom je idealna rešitev za poroko kot iz sanj.


Za poroko na prostem zberita raven teren za morebitno postavitev šotora, paviljona, pagode ali tende, nikoli se ne ve, ali bo na poročni dan vreme naklonjeno. Lahko je to grajsko dvorišče ali kar domači prostor, dvorišče ali travnik ob robu gozda. Nekateri gostinski objekti ponujajo primeren prostor ob njihovi stavbi, poskrbijo pa tudi za slavnostno kosilo oziroma večerjo.

Velikost prostora za zabavo pod šotorom

Poglejta kakšna je okvirna velikost zunanje površine, ki ga potrebujeta na lokaciji poročnega slavja za postavitev šotora, ter dejansko velikost samega šotora, če načrtujeta slavnostno kosilo ali večerjo za okrašenimi mizami ter ples na plesišču, kjer bo tudi glasbena skupina.


V spodnji tabeli si lahko preverita, kako velik šotor potrebujeta glede na število gostov:

Število gostov

Okvirna velikost zunanje površine (m2)

Predvidena velikost šotora (m2)

25

84

50

50

144

100

75

204

150

100

264

200

125

324

250

150

374

300

175

459

375

200

544

450


Kaj se dogovorita ob najemu šotora za poroko:


- Velikost šotora, ki je odvisna od števila gostov in sloga poroke. Izbereta lahko tudi standardne paviljone in pagode, v velikosti 3 x 3 ali 4 x 4 ali 5 x 5 metrov, ki se lahko poljubno postavljajo skupaj. Šotori se pritrdijo v tla s klini ali obtežijo z betonskimi utežmi, če pritrditev v tla ni možna.


- Prostor za catering podjetje in pripravo hrane se običajno postavi v dodatnem povezanem šotoru ali paviljonu.


- Tla so večinoma lesena, prekrita s talno oblogo različnih barvnih odtenkov ali linolejem različnih vzorcev.


- Stene in okna so steklena in fiksno vgrajena, lahko pa izbereta del šotorskih ponjav z možnostjo odpiranja.


- Panoramska streha je primerna za poroke v pomladnem in jesenskem obdobju, za vroče poletne dni ni priporočljiva.


- Izbira odra za glasbeno skupino in plesišče je lahko različnih dimenzij in postavitev.

- Različne oblike miz s prti, barske mize in stoli s prevlekami zapolnijo prostor, med njimi mora ostati dovolj prostora za gibanje oseb.


- Za osvetlitev lahko izbereta več manjših lučk, ki bodo ustvarile romantičen prostor, ali glamurozne večje lestence. Strokovnjaki vama bodo svetovali o izbiri, glede na koncept vajine poroke.


- Prav tako lahko prilagajata ostalo okrasitev, da bo v skladu z vajinim začrtanimstilom poroke. Na primer izposodita si lahko stropne ali stenske zavese različnih barv in vzorcev.


- Odvisno od zunanjih temperatur dodajta hlajenje ali gretje v šotoru.


- Pri organizaciji večje poroke, bosta potrebovala morda poseben vhod za sprejem gostov in »lounge« prostor, teraso ali kadilnico, slačilnico, ločen prostor za toaletne in druge prostore. Vsi objekti so lahko z lesenim podom in talno oblogo povezani z glavnim šotorom oz. prizoriščem.

Preživita svoj najlepši dan v udobju narave pod šotorom, ki se popolnoma prilagodi vajinim željam. So idealna rešitev za idilično in svečano poroko na prostem v vseh letnih časih.


Galerija poroke pod šotorom:




Preverita več:


 

Oglej si v trgovini:

bottom of page