top of page

Zaljubite se v idejo moderne poroke s pridihom italijanske romantike

Se poigravate z mislimi, da bi imeli moderno poroko s pridihom italijanske atmosfere? Berite naprej, saj lahko najdete polno idej za svojo sanjsko poroko.

Piše: poročna načrtovalka, Satin Papež


Poroka v villi Majdi

Načrtovanje poroke je nepozaben ples med sanjami in realizacijo, kjer vsak detajl odraža edinstvenost ljubezenske zgodbe. V tem članku bomo raziskali ozadje ene izmed čudovitih porok. Ideja je bila, da ustvarim pravljično izkušnjo v italijansko-modernem stilu. Peljem vasskozi navdihujoč proces izbire in oblikovanja čarobnega dne v duhu italijanskega čara.


Inspiracijo za poročni stil sem našla v modernih poročnih elementih in trendih, ki se prepletajo z romantično italijanskimi pridihom. Barvna paleta poroke je vsebovala belo, krem roza in bež barve, ki se dopolnjujejo skozi vse elemente poroke. 

 

O lokaciji


Na stičišču Krasa in morske obale, obdana z izjemno lepoto narave, se nahaja zasanjana vasica Osp.  Zazdi se vam, da ste vstopili v drug svet. Petdeset odtenkov sive istrskega kamna, sinja modrina neba in zeleni oljčni nasadi se tukaj prepletajo v čarobno podobo. Tam stoji romantična Villa Majda, ki izvira iz leta 1892. Takoj sem vedela, da bo popolna izbira.

 

O stilu neveste in ženina


Vse se je začelo z izbiro poročne obleke v Sanjski obleki. Takoj smo se zaljubili v minimalistično, obleko v obliki »morske deklice«. Navdušila nas je z lepimi kontrastnimi rokavi in hrbtnim delom iluzijskega videza, ki poudarja obliko in zapeljivost. Ko smo k tej obleki dodali še dolgo tančico, z detajli čipke ob robovih, smo dobili popolno mešanico romantično-modernega videza neveste.


Za ženina smo izbrali klasično črno moško obleko iz kvalitetnih italijanskih materialov iz salona Morro Sartoriale. Obleka v črni barvi izžareva brezčasno eleganco in samozavest, ki prinaša močan, prefinjen videz.


Poroka 2024 Villa Majda

Ob ženinu in nevesti stala tudi dva kraljeva hrta iz Hound Tribe.


Poroka 2024 Villa Majda

Poroka na Krasu


Pri izbiri prstanov in nakita smo se odločili za barvo »rose gold«, saj ta prinaša pridih nežne romantike in sodobne elegance. S toplim odtenkom rožnatega zlata se ustvarja čarobna in subtilna simbolika ljubezni, ki je sijala na prav poseben način. Ves nakit smo izbrali v družinski Zlatarni MIRAGE.

 


    

O izgledu neveste 


Celotni videz je dopolnil nežni poročni make-up v »rose gold« barvi, ki združuje nežnost in glamur za popoln sijaj. »Rose-gold« odtenki ustvarjajo osupljiv, svež in romantičen videz, ki je poudaril naravno lepoto neveste. Za videz je poskrbela ekipa INLINE bridal agency (Neli) in asistentka MUA Adelina. 


Za pričesko smo se odločili za nežne valovite kodre, ki so podale občutek nežnosti, igrivosti in elegance. Za frizuri mladega para je poskrbel kreativni hair stilist Žiga Velikonja.



Poročni makeup INLINE bridal agency Neli

Poročni makeup INLINE bridal agency


Dekoracija, poročne tiskovine in kulinarika


Moderni italijanski stil združuje tradicionalno eleganco z inovativnimi elementi, ki odraža aktualne trende in italijanski čar. Sveže cvetje v kombinaciji s steklom je poroko dvignilo na višji nivo. Prav vsaka dekoracija je bila nekaj posebnega in samosvoja. Idejo je v realnost prenesla Cvetličarna Brinc.


Poročni šopek cveličarna Brinc


Italijanski minimalizem se kaže v čistih linijah in preprostosti dekorativnih elementih, ki poudarjajo estetiko in eleganco, zato so tudi tiskovine sledile celotni filozofiji poroke. Nežni pastelni odtenki, kot so roza, bež in bela barva, se pogosto kombinirajo s sofisticiranimi elementi (rose gold poudarjene podrobnosti). Iz Poročne beležnice so pripravili vabila, personalizirano tablo »dobrodošli«, imena za svate, menije in številke za mize.


Tabla dobrodošlice Poročna beležnica

Navdušila vas bo tudi estetsko dodelana poročna torta, ki je združevala božanski okus in vizualno privlačnost. Izstopala je zaradi svoje elegance in detajlov. Torto in okusne slaščice je pripravila vrhunska Masterchefinja Sara Rutar. Za kulinarično pravljico in večerjo pa so poskrbeli vrhunski kuharji iz Ville Majda.


Poročna torta od Masterchefinje Sare Rutar

Večerja v Villi Majdi
V Villi Majdi poskrbijo za izvrstno kulinariko


Da bodo trenutki ostali večno


Za prečudovite fotografije in sproščeno vzdušje je poskrbela profesionalna poročna fotografinja Urška Ostanek. Da pa lahko trenutke podoživimo še skozi gibljivo sliko pa je poskrbel talentirani Nejc Pisanski.




O poročni načrtovalki


Jaz (Satin Papež) sem kot poročna načrtovalka s svojo strokovnostjo in predanostjo uspela preoblikovati sanje v resničnost. Skozi vsak korak tega čarobnega procesa sem vodila pot do uresničitve ideje, kjer so se vsi ključni elementi zlili v popolno harmonijo. 



Več o sodelujočih ponudnikih si lahko pogledate na njihovih Instagram profilih:


@adelina.m.u.a ASSISTENT MUA

@sanjskaobleka WEDD.DRESS

 

Oglej si v trgovini:

bottom of page