top of page

Želiva si poroke v dvorcu. Spoznajta dvorec Bukovje, ki je čudovit za kraljevsko temo poroke.

Updated: Mar 13


Poroka dvorec Bukovje
Ja, o tem vama pravimo! Spoznajta dvorec Bukovje 👇

Izjemna lokacija. Zasebna poroka. Le za vaju; grajski park in dvorec.

Da bosta hitro spoznala več o dvorcu Bukovje smo za vaju vprašali:


Poroka v dvorcu Bukovje Dravograd


Kako poteka poroka v dvorcu Bukovje?


Vsaka poroka je edinstvena in nobena ne gre po istem vzorcu, zato je splošen odgovor o poteku poroke težko podati. Poroka v dvorcu je usklajena predvsem z željami, lahko rečemo tudi zahtevami, mladoporočencev. Zaradi izjemne lokacije (pri Dravogradu) je paru in svatom zagotovljena popolna zasebnost in uživanje tako v grajskem parku kot prostorih dvorca, brez hitenja, saj običajno ne pripravljamo več kot ene poroke dnevno.


Mladoporočenca se oglasita pri nas na neobvezujočem sestanku, v kolikor se dogovorimo za obred pa se že začnemo resneje pogovarjati o poteku poroke. Vsak par ima svoje želje in zahteve, skušamo priti drug drugemu naproti in čim bolj ugoditi, saj je poroka resnično poseben dogodek. 


Ponujamo možnost oblačenja in ličenja neveste v dvornih prostorih (tudi ženini se vse pogosteje odločajo za to), omogočamo zbiranje svatov na lokaciji, fotografiranje v prostorih in grajskem parku, tudi prenočevanje v sobah dvorca. Po dogovoru z vsemi stranmi je ob civilnem možen tudi cerkveni obred.


Potek samega obreda/poroke je odvisen od želja para in prilagojen vsakemu posebej. V dvorcu poskrbimo za pripravo prostora in osnovni protokol na civilnem obredu (v kolikor par nima svojega koordinatorja). V povprečju se pri nas poroka odvija dve do tri ure, po dogovoru tudi daljši ali krajši čas. Poudariti je potrebno, da sta dekoracija in pogostitev v domeni para (kakor si uredijo sami; pri dekoraciji najpogosteje na dan dogodka prostor okrasi osebje cvetličarne, za hrano in pijačo pa običajno poskrbi gostinec, kjer se nato odvija večerna zabava). Paru včasih tudi svetujemo, kako kakšno stvar izpeljati, da bo najenostavneje in najučinkoviteje za vse vpletene, to nas je naučilo več kot desetletje izkušenj pri izvajanju porok.



Kakšne so možnosti civilnega obreda v dvorcu Bukovje?


Civilni obred v grajskem parku dvorca Bukovje
Civilni obred v grajskem parku dvorca Bukovje


Civilni obred je v dvorcu Bukovje možen na dveh lokacijah, ki sta vedno pripravljeni za vsako poroko (da nas slučajno ne preseneti vreme). Najpogosteje se pari odločajo za poroko v paviljonu v grajskem parku v svežini dreves, sicer pa imajo možnost tudi poroke v dvorani dvorca ali v primeru manjših porok (do 15 ljudi) v salonu. Najpogosteje se pari skupaj s svati že zbrani pripeljejo na poroko, najprej opravijo obred, nato pa se družijo v sproščenem vzdušju.


Civilni obred v dvorani dvorca Bukovje
Civilni obred v dvorani dvorca Bukovje


Kdo skrbi za celotno koordinacijo poroke?


Najpogosteje imajo pari že razdelan potek poroke in vse pogosteje s sabo pripeljejo svoje koordinatorje oz. za to skrbi nekdo od njihovih bližnjih, ki mu zaupajo. Z naše strani sta na poroki vsaj dve osebi, ki skrbita (sami ali v koordinaciji z drugimi za to zadolženimi), da so ženin, priči, svatje pravočasno na mestih, da je nevesta sproščena, da so urejene vse malenkosti, ki naredijo takrat dan popoln. Se pa dela in naloge našega osebja prilagajajo vsakemu paru in poroki posebej; nekateri potrebujejo več usmeritev, drugi zgolj nekaj 'fines'.


Dvorec Bukovje poroka
V dobrem in slabem. Za vedno.


Kakšne so možnosti za namestitev gostov, ki potrebujejo prenočišče?


Ker imajo mladoporočenci vse več sorodnikov ali prijateljev, ki niso doma v bližini dogajanja, se večkrat odločijo, da nekaj njihovih svatov prespi v bližnji okolici. Tudi tu lahko priskočimo na pomoč, saj imamo v dvorcu Bukovje na voljo 26 ležišč, od tega je ena izmed sob urejena v starinskem stilu, ostale so preprosteje urejene. Mladoporočencema je na voljo poseben apartma.


 

Avtorja fotk sta: Jure Viltužnik in Aleks Kus


Za več informacij se obrnite na:

Oglej si v trgovini:

bottom of page