top of page

Kako organizirati dekliščino v 3. korakih in katere igre so zabavne?

Najprej - ne skrbi. Organizacija dekliščine je lahko kar naporna naloga, a z nekaj osnovam bo lažje, zato vam svetujemo 3. korake.


Najprej 2 pravila:


1. pravilo: upoštevajte želje neveste.


2. pravilo: če želja neveste ne boste upoštevale in bo dekliščina totalno presenečenje; morate nevesto res dobro poznati. Ampkaj saj jo, kajne? 😊Kako organizirati dekliščino
Foto: Jana & Simon oblikovanje, Nevesta: Maša Prelog

1. korak za organizacijo dekliščine:


Od neveste prejmite seznam vseh punc, ki jih želi povabiti na dekliščino. Če se med sabo ne poznate, je najboljše, da nevestina priča oz. najboljša prijateljica, ki bo prevzela organizacijo dekliščine, ustanovi skupino ali FB dogodek za lažje dogovarjanje. Določite datum, nato še budget s katerim se vse strinjate, in si razdelite naloge.


Največkrat nastopi problem, da so punce preveč, ali premalo aktivne. Svetujemo, da se glavna pobudnica dekliščine na začetku predstavi puncam in jih povpraša katera od punc je pripravljena pomagati pri organizaciji. Punce, ki nimajo časa, ali ne želijo sodelovati pri organizaciji - nanje nima smisla pritiskati. Priča, prijateljica - večji del organizacije bo na tebi. 😊2. korak za organizacijo dekliščine:


Izbira lokacije: to je najzahtevnejši del organizacije. Kam peljati bodočo nevesto? Glede na njene želje lahko izberete enodnevni oddih v naravi, vikend oddih, spa dan doma, plesno zabavo, pohajkovanje po domačem mestu / vasi, degustacijo hrane in pijače ipd. Te informacije so ključne za vse udeleženke, da bodo pripravljene na to, kaj jih čaka, kje bodo, in koliko časa bo trajalo.


Ko imate prostor izbran sledi; dekoracija! Prav vsaki nevesti bo všeč, če se za to priložnost malo potrudite, vsaj s kakšnimi balončki, lentami, enakimi majčkami ... 😊 Prepričani smo, da vam tukaj idej ne bo zmanjkalo, seveda je veliko vprašanje še budget. To naj bo ena prvih stvari, da vprašate vse punce, koliko so pripravljene prispevati denarja za organizacijo dekliščine. Najdite skupni dogovor in nato razpolagajte s tem.


Določite temo in program dekliščine skupaj s prijateljicami. Izberite barvno paleto in potrebne dodatke, pripomočke ob upoštevanju lokacije. Razmislite o dodatkih za bodočo nevesto. Poskrbite za okrasitev prostora z baloni in raznimi napisi. Za vse to svetujemo nakup na: Partylama.si


Partylama dekliščinaDogovoriti boste morale še hrano in pijačo. To prilagodite od trajanja in lokacije, kjer boste preživele dekliščino ter od budgeta, ki ga imate na voljo.


Nasvet: po navadi oz. običaju se na dekliščini pohajkuje po mestu, kjer nevesta mimoidočim prodaja spominke (kekse, lizike, pijačo) ali opravlja storitve (pomiva okna na avtomobilih ...) in tako zasluži za vso popito pijačo na dekliščini. Torej nevesta poskrbi, da punce niso žejne. 😊


3. korak za organizacijo dekliščine:


Popestrite dekliščino! Super ideja za to so igre.Kaj se ponavadi na dekliščini počne?


Sestavite program dekliščine, vključno z vsemi rezervacijami, da bo dan potekal brez nepotrebnih čakanj. Pripravite tudi igre in aktivnosti, ki bodo dodale zabavo in smeh.


Ideje za igre in aktivnosti na dekliščini:


  • Kviz o nevesti, njenem življenju in zgodovini z bodočim možem: Pripravite vprašanja, ki se nanašajo na življenje neveste in njeno zgodovino z bodočim možem. Igra je lahko zelo zabavna in zagotavlja veliko smeha.

  • Bingo kartice s smešnimi nalogami in situacijami: sestavite bingo kartice z zabavnimi nalogami, ki jih morajo gostje izpolniti med dekliščino. To bo dodalo element presenečenja in zabave.

  • Karaoke z najljubšimi pesmimi: organizirajte večer karaoke, kjer lahko gostje zapojejo najljubše pesmi neveste ali pesmi, ki imajo poseben pomen zanjo.

  • Igra "Resnica ali izziv": vsak izvleče karto in izbere med resnico ali izzivom. Igra lahko prinese smešne in nepričakovane trenutke.

  • Album s spomini: uporabite album s personalizacijo, kjer lahko udeleženke dodajo spomine, fotografije in lepe želje za nevesto. To bo čudovit spominek zanjo v prihodnosti. (Ideje za personalizacijo albuma: Bride to be, Anina dekliščina, Goodbye Miss, Hello Mrs, Almost Mrs, Kiss this miss goodbye, Team Bride


Personaliziran album s spomini na dekliščino najdete pri nas - klik TUKAJ.
S skrbno načrtovano organizacijo boste ustvarili dekliščino, ki bo nevesti ostala v spominu kot čaroben dan, poln ljubezni, smeha in skupnih trenutkov s tistimi, ki ji največ pomenijo. Zato se splača potruditi. ❤️


 

Comments


Oglej si v trgovini: