top of page

Kakšne poročne trende napovedujejo najboljše slovenske poročne organizatorke?

Updated: Aug 7, 2023

Poročni trendi so vedno v razvoju, barvne kombinacije igrajo ključno vlogo pri oblikovanju unikatnih in prefinjenih poročnih tem. Pastelno zelena, olivno zelena, bela, zlata in srebrna barva bodo, po našem mnenju, prevladujoči trendi v letu 2024. Zbrali smo še 6 mnenj najboljših poročnih organizatork v Sloveniji, ki za 2024 napovedujejo:

1. Poročni trend, ki ga napovedujeta 2bforyou organizatorki porok: bela je večna klasika

Napoved porocnega trenda porocni organizatorki 2bforyou

Bela barva že od nekdaj simbolizira čistost, nedolžnost in večno, klasično eleganco. Leta 2024 bo bela barva ključna pri poročnih dekoracijah. V kombinaciji z zelenimi odtenki, z zlatom in srebrom, bo bela barva poskrbela za brezčasen videz in izžarevala čarobnost tega posebnega dne.

Pastelno zelena in olivno zelena - harmonija narave:

Poročni trendi se vedno bolj nagibajo k naravnim in umirjenim barvnim paletam. Pastelno zelena in olivno zelena sta odtenka, ki ju navdihuje narava, ter predstavljata svežino, harmonijo in življenje. Ti odtenki bodo obogatili dekoracijo prostora, poročno cvetje in številne druge detajle.


Zlata in srebrna - prestiž in glamur.

Zlata in srebrna bosta igrali ključno vlogo pri doseganju prestižnega in glamuroznega vzdušja na poroki. Od drobnih detajlov, kot so poročni prstani in okrasni elementi, do dekoracije in poročne embalaže - zlato in srebro bosta prinesla sijaj in svečanost, ki bo vaš poročni dan spremenila v nepozabno doživetje.


2. Poročni trend, ki ga napoveduje organizatorka porok iz Youma Events: pastelne barve

Napoved porocnega trenda porocna organizatorka Youma

Poročni trendi se vsako leto nekoliko spremenijo, vendar pa obstajajo stalnice, ki so vsako leto zelo zaželjene. Pastelne barve pristojijo veliki večini poročnih stilov od elegantnega do boho pa vse do minimalističnega stila. Kljub temu, da se par odloči, da bo izbral večinoma belo oz. svetlo barvno paleto, lahko z dusty pink, bež ali zeleno lepo dopolni barvno paleto poroke. Dodatek barve priporočamo pri tiskovinah, morebiti z barvo oplemenitimo obleke družic ali pa le samo kakšno cvetje pri cvetlični dekoraciji. Youma events večinoma ustvarjamo elegantne poroke, in barvna paleta od svetlih krem odtenkov, roza in zelena lepo nadgradita izbrano.


3. Poročni trend, ki ga napoveduje organizatorka porok Satin Papež: nevtralna barvna paleta z rjavimi toni

Napoved porocnega trenda porocna organizatorka Satin Papež

Nevtralna barvna paleta, ki prepleta 3 barve - temeljno barvo (svetlo rjavo), v kombinaciji s svetlejšo barvo (belo/krem) in pa temnejšo, prodorno barvo (rjavo). Predstavlja zaključeno celoto poročne barvne palete, s katero lahko dosežemo konsistentnost izbranega poročnega stila pri vseh poročnih elementnih. S tako kompozicijo barv bomo dosegli romantičen in povezujoč videz poroke.


4. Poročni trend, ki ga napoveduje naša svetovalka za organizacijo porok Barbara Grobelnik: drzna zelena

Napoved porocnega trenda porocna organizatorka Barbara Grobelnik Beležnica

Divje. Malenkost drugačno. Drzno. To je naša napoved trendov za prihajajočo poročno sezono. Izpostavili bi tri stvari: popestritev, personalizacija in klasika z minimalizmom.


Kakšne popestritve?

Piramida šampanjca, foto stojnica, ognjemet in megla ob prvem plesu, mobilni bar kotički, kresničke ob torti, glasbena presenečenja.


Zakaj personalizacija?

Poroka je zgodba dveh zaljubljenih duš. Z dodanimi malenkostmi lahko svate očarata in tako dodata piko na i za njihovo dobro počutje in zabavo.


Čim več klasike z minimalizmom

Ni modela za obvezno izbiro barv, se pa običajno kombinira dve do pet barv, ki se lepo dopolnjujejo med seboj. In klasične barve z dodatkom ostalih barv je popolna kombinacija, ki bo prevladovala. Poročne tiskovine pridobijo unikaten pridih z minimalističnimi detajli zlatotiska, paus papirja ali samo s posebno obliko vabila.



5. Poročni trend, ki ga napoveduje organizatorka porok Ajda Šifrer znana pod imenom Luxury Bride: vijolična

Napoved porocnega trenda porocna organizatorka Luxury Bride

Drugačno. Ne tradicionalno. Moderno. Poročna obleka ne bo nujno bela, morda bo sestavljena iz dveh delov in bo viden tudi kakšen tradicionalno zaprt del kože. Petke ne bodo nuja, tudi kravata ne. Ženin in nevesta bosta želela na svoj dan predvsem uživati in se prepustiti zabavi. Protokol bo potihem pomemben, nikakor pa zaradi njega ne bodo obremenjeni svatje ali celo ženin in nevesta. Glaven namen poroke bo proslaviti ljubezen v dobri družbi, z dovolj hrane in pijače in z glasbo, ki bo na noge spravila vse povabljene. www.luxury-bride.com

6. Poročni trend, ki ga napoveduje Sanja iz S'Adore: zemeljski toni

Napoved porocnega trenda porocna organizatorka S'Adore

Že kar nekaj poročnih sezon je bilo trendovsko obarvanih v nežne zemeljske tone, predvsem bež oziroma peščeno barvo. Tokrat pa v ospredje prihaja močnejša - kamelja barva. Barvna shema s kameljo barvo se odlično poda v skorajda vsak stil poroke, še posebej pa bohemski in rustikalen. Dodatek barve priporočamo pri tiskovinah in namizni dekoraciji. IG: Sadorebridal


 

Kateri poročni stil pa vaju prepriča?

Za več inspiracij si oglejta še:

Oglej si v trgovini:

bottom of page