top of page

Vloga družic na poroki in inspiracija najlepših oblek


Si želiš ob sebi imeti družice?


Postati družica je častno in je namenjeno pravim prijateljicam. Ponavadi so družice oblečene v obleke enakih barv in imajo manjši šopek. Nekoč so verjeli, da družice zmedejo zle duhove, da ne prepoznajo neveste in jo tako zaščitijo. Z vprašanjem “Boš moja družica?” boš zagotovo razveselila prijateljico in pokazala, da ti veliko pomeni. Hkrati pa preložiš nanjo nekaj sladkih skrbi.


Družice na poroki
Postati družica je častno in je namenjeno pravim prijateljicam (Foto: JS oblikovanje)


Naloge družice so, da ti pomaga pri organizaciji poroke, predvsem pa nosi več odgovornosti na dan poroke. Pomagale ti bodo pri vseh opravilih (npr. pri okrasitvi prostora, deljenju naprsnih šopkov, okrasitvi avtomobilov, skbele bodo za varnost poročnega šopka, poskrbijo za varno spravilo daril …), da gre vse po načrtu, da pomagajo usmerjati in obveščati svate, za fotografiranje poiščejo vse tete in strice … Poleg priče skrbijo za SOS torbico, ki jo potrebuješ v primeru strganih najlonk, obleke … Če ima poročna organizatorka vse pod nadzorom, pa je njihova naloga le, da skupaj neizmerno uživate.



Svoje prijateljice lahko zaprosiš na prav poseben način. V naši spletni trgovini je na voljo kartica praskanka - pod premazom, ki ga podrgejo, se skriva vprašanje "Boš moja družica?"



Kako izbrati obleke za družice?


Ponavadi imajo družice obleke enakih barv. Ni nujno, da so vse enakega kroja, ker je težko najti obleko, ki pristoji vsaki postavi. Veliko salonov in trgovin ponuja obleke za družice, ki ponudijo več možnosti nošenja. Takšna izbira bo najboljša. Tudi, če nimajo oblek enakih barv, boste uspele najti variacije, ki družice kot celoto poenotijo (npr. podobne obleke v pastelnih barvah, krone iz cvetja v laseh, enaki čevlji …). Vsekakor naj obleke družic ne izstopajo, najlepše bo, če so preproste. Ta dan izstopa le nevesta.


Khmm. Kdo plača obleke za družice?

Odgovor je nevesta. Ampak, ker pa bodo ob tebi stale prijateljice, bodite med sabo iskrene. Povprašaj jih, kaj menijo glede nakupa obleke, če so pripravljene prispevati zanjo … Ne pozabi, da so skriti stroški zanje še čevlji, frizura, make up, nakit … Zato naj bo ta pogovor odkrit - koliko so pripravljene prispevati in kaj je zanje preveč.


Kje najdete najlepše obleke za družice?

Prispevek s fotografijami sledi kmalu.


Imeti družice ob sebi je lahko čudovita izkušnja. Prav lahko je tudi nočna mora. Vsekakor je dobro, če se prijateljice med sabo poznajo in uspejo najti skupni dogovor, da se bodo tudi one ta dan počutile odlično. Ko bo poroka za vama, se jim ne pozabi lepo zahvaliti, da so ti stale ob strani.



 



Oglej si v trgovini:

bottom of page